Фата-моргана: в Одесі помітили місто, що левітує над морем (відео)

Фата-моргана: в Одесі помітили місто, що левітує над морем.

Фата-моргана: в Одесі помітили місто, що левітує над морем. Фото: tiktok.com/GoSanyaGo

Події
11 жовтня 2023 15:17

У понеділок, 9 жовтня, в Одесі помітили місто, що левітує над морем – рідкісне природне явище під назвою Фата-моргана. Його вдалося зафіксувати очевидцям.

Так, незвичайне видовище можна було спостерігати на Собачому пляжі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації



Фата-моргана – складне оптичне явище в атмосфері, що рідко зустрічається, що складається з декількох форм міражів, при якому віддалені об'єкти видно багаторазово і з різноманітними спотвореннями. Свок назву отримало на честь чарівниці – персонажа артурівських легенд Феї Моргани.

Фата-моргана виникає в тих випадках, коли в нижніх шарах атмосфери утворюється (зазвичай внаслідок різниці температур) кілька шарів повітря різної щільності, що чергуються, здатних давати дзеркальні відображення. В результаті відображення, а також і заломлення променів, реально існуючі (у тому числі знаходяться далеко за горизонтом) об'єкти дають на горизонті або над ним по кілька спотворених зображень, що частково накладаються один на одного і швидко змінюються в часі, що створює химерну картину фата -Моргани.

Зазначимо, що 9 жовтня температура повітря вранці в Одесі опустилася до 6-8 градусів тепла, хоча до цього, наприклад 8 жовтня, становила 13-15 градусів. Це могло й спровокувати це явище.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах