Все через зерно: Гуменюк розповіла про нічний удар по Одеській області

Все через зерно: Гуменюк розповіла про нічний удар по Одеській області.

Все через зерно: Гуменюк розповіла про нічний удар по Одеській області. Фото: od.gp.gov.ua

Події
12 жовтня 2023 16:10

Сьогодні вночі, 12 вересня, ворог своєю нічною атакою намагався прорватися до припортової інфраструктури Одеської області, залученої до експорту зерна. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса повідомила начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Країну-терориста дуже злить, що Україна здатна продовжувати функціонування гуманітарних коридорів без їхньої участі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Після того, як Росія вийшла із зернової угоди, такі атаки стали для нас уже звичними, на жаль. Вони продовжують бити саме за тим потенціалом, який Україна використовує", – сказала прес-секретар "Півдня".

РФ застосували відразу кілька тактик з різних напрямків. Але порти на Дунаї залишаються головною метою російських атак на Одещині.

"Ворог застосував кілька тактик. У нашій зоні працювали дрони, запущені з мису Чауда в окупованому Криму. Їх було кілька груп, які постійно змінювали траєкторію. Це говорить про те, що ворог використовує іншу систему навігації. Він робить це, щоб заплутати наші системи протиповітряної оборони. На жаль, є пошкодження", – заявила Наталія Гуменюк.

Вона додала, що вночі на півдні українські військові знищили 14 ворожих безпілотників-камікадзе.

"Ворог намагається продемонструвати світові, що може вигнати Україну із зернової ініціативи, але наша оборона доводить, що може зупинити тероризм Росії", - наголосила спікер.

Одако, на жаль, дронами окупантів було знищено зернове сховище. Як повідомляють військові, це сховище працювало у зернових коридорах та забезпечувало продовольчу безпеку на Близькому Сході та в Африці.

За словами військової, офіційних підтверджень, порушення росіянами повітряного простору країни-члена НАТО немає, проте це цілком можливо. Ворог може використати лінію державного кордону як спосіб зупинити дію протиповітряних сил України.

"Росіяни намагаються спровокувати конфлікт між Україною та її сусідом, як було з Польщею та Молдовою", – додала Гуменюк.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах