В Одесі заочно судили двох зрадників, які втекли з міста у 2014 році

В Одесі заочно судили двох зрадників, які втекли з міста у 2014 році.

В Одесі заочно судили двох зрадників, які втекли з міста у 2014 році. Фото: t.me/SSU_Odesa

Події
13 жовтня 2023 15:19

Приморський районний суд Одеси заочно засудив двох бойовиків незаконних збройних формувань до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомляє пресcлужба СБУ.

Один із засуджених – уродженець Одеської області, у червні 2014 року в'їхав на тимчасово окуповану територію Луганської області. Там він з власної ініціативи приєднався до терористів та його призначили командиром розвідувальної роти. На службі він отримав позивний "Тюля".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім того, зловмисник був інструктором з вогневої та бойової підготовки на тренувальному полігоні терористів, розташованому у місті Стаханів Луганської області.

У лавах незаконних збройних формувань він чинив збройний опір законним діям сил АТО поблизу міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Попасна Луганської області, брав участь у боях із захоплення Дебальцевого та прилеглих до нього населених пунктів Донецької області.

Інший засуджений також одесит, який в'їхав на тимчасово окуповану територію Донецької області, ховаючись від правоохоронних органів України за участь у масових заворушеннях під час трагічних подій у травні 2014 року в Одесі. На початку 2015 року він добровільно вступив до лав так званого "центру підготовки міністерства оборони ДНР", що дислокувався у Донецьку. Зловмисник став членом розвідувального підрозділу та обійняв посаду стрільця.

У складі збройного підрозділу бойовиків зловмисник чинив збройний опір законним діям правоохоронців та Збройних Сил України.

У ході досудового розслідування слідчими СБУ провину фігурантів повністю доведено.

На підставі доказової бази, зібраної Службою безпеки під час спеціальних досудових розслідувань, суд визнав бойовиків винними у скоєнні злочину, передбаченого частиною першою статті 258-3 КК України. Їм призначили покарання у розмірі 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна кожному.

Початок терміну відбування покарання будуть рахувати з дати їх затримання та реального виконання покарання.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах