В Одесі обрали запобіжний захід підполковнику, який вимагав у селищного голови мільйон гривень хабара

В Одесі обрали запобіжний захід підполковнику, який вимагав у селищного голови мільйон гривень хабара.

В Одесі обрали запобіжний захід підполковнику, який вимагав у селищного голови мільйон гривень хабара. Фото: ki.od.court.gov.ua

Події
14 жовтня 2023 19:01

У Київському районному суді Одеси обрали запобіжний захід для підполковника, якого підозрюють в отриманні неправомірної вигоди. Про це повідомили на офіційному вебсайті судової влади України.

За версією слідства, начальник відділення військової частини вирішив отримати хабар від голови однієї із селищних рад у Кіровоградській області.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Під час телефонної розмови та зустрічі підполковник вимагав у селищного голови виплатити йому мільйон гривень. За таку суму військовослужбовець обіцяв не змінювати місце реєстрації окремих бригад територіальної оборони на території селищної ради. Це дозволило б зберегти у місцевому бюджеті надходження податку на доходи фізичних осіб, які відраховуються із зарплат військовослужбовців зазначених бригад.

Підозрюваного затримали в момент отримання ним усієї суми неправомірної вигоди.

Суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі десяти мільйонів гривень.

На даний момент ухвала слідчого судді не набула законної сили.

Нагадаємо, співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру начальника митного посту «Міжнародний аеропорт "Одеса"» Одеської митниці та його заступнику. Чиновники систематично вимагали та отримували по 200 доларів США від компаній-імпортерів за кожен контейнер товарів, на який у бізнесменів були усі дозвільні документи.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах