На Одещині зросла захворюваність на коронавірус та ГРВІ

На Одещині зросла захворюваність на коронавірус та ГРВІ.

На Одещині зросла захворюваність на коронавірус та ГРВІ. Фото ілюстративне: rbc.ua

Події
17 жовтня 2023 11:04

На Одещині зросла захворюваність на коронавірус та гострі респіраторні вірусні інфекції. Це сезонне зростання захворюваності. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

За останній тиждень, порівняно з попереднім, рівень захворюваності зріс на 14,5%. Зростання спостерігалося як серед дітей на 13%, так і серед дорослого населення – на 17,6%.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За адміністративними територіями зростання відзначається у п'яти районах, але найбільше у Дністровському (у 2,3 раза) та Березовському (у 1,9 раза). На двох територіях (Болградський, Ізмаїльський) захворюваність знизилася на 14,7% та 9,1% відповідно.

Захворюваність на коронавірусну хворобу також зросла на 54,5% за рахунок дітей, де зростання в 2,7 раза, серед дорослих зростання на 39,4%.

З початку епідсезону зареєстрували два лабораторно підтверджені летальні випадки від COVID-19, це особи віком 65 років і старше.

Згідно з вірусологічним моніторингом в області спостерігається циркуляція вірусів негрипозної етіології (риновірус, парагрип та SARS CoV-2) з превалюванням останнього.

За даними лікувально-профілактичних установ щеплено проти грипу 143 особи, у тому числі 107 медичних працівників.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах