У начальника Малиновського районного ТЦК Одеси знайшли "ознаки незаконного збагачення" на майже 47 мільйонів

У начальника Малиновського районного ТЦК Одеси знайшли "ознаки незаконного збагачення" майже на 47 мільйонів.

У начальника Малиновського районного ТЦК Одеси знайшли "ознаки незаконного збагачення" майже на 47 мільйонів. Фото: nazk.gov.ua

Події
19 жовтня 2023 17:19

НАЗК виявило "ознаки незаконного збагачення" у начальника Малиновського районного ТЦК Одеси на майже 47 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Так, у травні 2022 року він разом із дружиною стали власниками квартири в Одесі площею 111,1 квадратних метрів вартістю 600 тисяч гривень, яку за рік продали за 7,56 мільйона гривень. Згодом його дружина придбала автомобіль Toyota Highlander вартістю майже 1,9 мільйона гривень, який згодом продали за два мільйони гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У серпні 2022 року члени сім'ї військкома подарували один одному кошти на загальну суму 30 мільйонів гривень, що підтверджується відомостями із реєстру нотаріальних дій, хоча не мали для цього достатніх офіційних доходів.

Покупки мами військкома

Того ж року мати військкома подарувала синові житловий будинок із господарськими спорудами загальною площею 259,2 квадратних метрів в Овідіопольському районі Одеської області, його оцінили в один мільйон гривень. НАЗК встановило, що отриманий нею дохід за останні 22 роки був значно меншим від вартості подарованого.

Покупки тещі військкома

Теща військкома за останні кілька років стала власницею квартири в Лиманському районі Одеської області за понад 300 тисяч гривень, а також автомобіля Mercedes-Benz GLS 400 за 420 тисяч гривень. Хоча в середньому такий автомобіль коштує понад п'ять мільйонів, що може свідчити про приховування реальної вартості придбання автомобіля. Також встановлено, що раніше теща військкома купила автомобіль Mercedes-Benz GLC 220D вартістю 1,4 мільйона гривень, який згодом перепродала своїй дочці за півтора мільйона гривень.

Що купив син військкома

Син військкома став власником квартири площею 55,8 квадратних метрів в Одесі вартістю майже півмільйона гривень та автомобіля Mercedes-Benz Sprinter 511 ще майже за півмільйона гривень, також не маючи на це достатніх грошових активів, сформованих із законних джерел.

Привертає увагу той факт, що ще в 2018 році син військкома здійснив покупку, вартість якої значно перевищувала його тодішні офіційні доходи, а саме – придбав у начальника одеського ТЦК Євгена Борисова автомобіль Volkswagen CC вартістю 500 тисяч гривень, який згодом перепродав.

Якого висновку дійшов НАЗК

У всіх цих діях вбачаються ознаки юридичної фікції, а саме узгодженість дій між суб'єктом декларування, членами його сім'ї та його близькими особами. Такі дії спрямовані на приховування реальних обставин придбання зазначених об'єктів нерухомого майна та транспортних засобів шляхом завищення реальних доходів та заниження реальних витрат.

Декларант не скористався своїм правом пояснити Національному агентству джерела походження всіх зазначених коштів.

НАЗК направило матеріали щодо В'ячеслава Кушнерова до СУ ГУНП у Миколаївській області для вирішення питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах