Яка ситуація в Одесі вранці 20 жовтня і що в Чорному морі

Яка ситуація в Одесі вранці 20 жовтня і що в Чорному морі.

Яка ситуація в Одесі вранці 20 жовтня і що в Чорному морі. Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

Події
20 жовтня 2023 07:57

Ніч з 19 на 20 жовтня в Одесі та Одеській області пройшла без сигналу повітряної тривоги та обстрілу. За останньою інформацією, у Чорному морі немає ворожих ракетоносіїв.

Начальниця об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону відреагувала на російську загрозу посилити патрулювання повітряного простору над Чорним морем літаками МіГ-31К із ракетами "Кинжал". Вона зазначила, що окупанти роблять такі заяви, щоб залякати громадянське населення, зокрема на півдні.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Знов зауважу, що нас провокують на те, щоб ми зреагували на заяву Путіна, приміром. Згадайте, коли в повітрі МіГ ніколи не лунало де саме, в якій частині повітря воно знаходиться, але тривога накривала фактично всю територію України", – сказала вона.

Гуменюк нагадала, що небезпека, яку може нести цей літак із спорядженою аеробалістичною ракетою, стосується всієї території України.

"Тому, з якого рубежу вони заходитимуть на удар, не так принципово. Це прозвучало більше як тиск якраз на південні регіони, як спроба налякати населення. Як спроба знову ж таки розбурхати суперечку між мирним населенням і Силами оборони. Це спроби провокувати внутрішні конфлікти в країні, тому що зовні вони нас перемогти не здатні", – додала начальниця прес-центру.

Зазначимо, що раніше російський диктатор оголосив, що ВКС Росії розпочинають на постійній основі патрулювання в нейтральній зоні повітряного простору над Чорним морем. Але у Повітряних силах зазначили, що ця заява особливо нічого не змінює, оскільки технічні характеристики "Кинджалів" дозволяють росіянам запускати їх територією України як із північного, так і зі східного напрямків.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах