На Одещині хлопець зберігав та розповсюджував дитячу порнографію

На Одещині хлопець зберігав та розповсюджував дитячу порнографію.

На Одещині хлопець зберігав та розповсюджував дитячу порнографію. Фото: od.npu.gov.ua

Події
20 жовтня 2023 13:08

На Одещині поліцейські затримали юного хлопця, який зберігав та розповсюджував дитячу порнографію. Чоловіку, щодо якого в суді вже розглядаються матеріали кримінального провадження за сексуальні стосунки з малолітньою дівчинкою, слідчі вже повідомили про підозру. Фігуранту загрожує до 12 років за ґратами. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

2021 року під час моніторингу соціальних мереж поліцейські виявили відео, на якому 19-річний мешканець Одеського району вчиняє дії сексуального характеру щодо малолітньої односельчанки. Слідчі одразу внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною четвертою статті 152 Кримінального кодексу України (згвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років), та розпочали слідство. Наразі досудове розслідування за цим фактом завершено, а обвинувальний акт щодо зловмисника вже направили до суду.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У мобільному телефоні фігуранта, який слідчі направили на комп'ютерно-технічну експертизу, фахівці виявили відеофайли, які містять сцени дитячої порнографії. Серед різних відео, які зловмисник скачав із мережі Інтернет, був також і медіа-файл за участю його малолітньої односельчанки, який, до того ж, він поширив серед своїх знайомих. Правоохоронці встановили, що молодик, скориставшись складними життєвими обставинами сім'ї, в якій проживала дівчинка, за незначну винагороду знімав її у сексуальних сценах.

Через нові обставини слідчі розпочали кримінальне провадження за частинами першою та третьою статті 301-1 Кримінального кодексу України та, за наявності достатніх доказів, під процесуальним керівництвом Біляївської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у умисному придбанні та зберіганні дитячої порнографії без мети збуту чи розповсюдження.. у виготовленні, навмисному зберіганні, розповсюдженні дитячої порнографії. Тепер йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Слідство продовжується.

Фото: od.npu.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах