В Одесі злочинне угруповання займалося вимаганням та розбоєм (фото)

В Одесі злочинне угруповання займалося вимаганням та розбоєм.

В Одесі злочинне угруповання займалося вимаганням та розбоєм. Фото: t.me/SSU_Odesa

Події
24 жовтня 2023 11:14

СБУ знешкодила в Одесі злочинне угруповання, яке займалося вимаганням та розбійними нападами. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зловмисники під надуманими приводами вимагали гроші від представників комерційних структур, зокрема малого бізнесу. У разі несплати "данини" – застосовували психологічний тиск, насильство та загрожували вбивством.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Безпосереднє керівництво угрупованням здійснював місцевий житель із кримінального середовища. Члени банди орендували офісне приміщення у центрі Одеси, яке облаштували кліткою з металевих ґрат для залякування та примусового утримання своїх жертв. Психологічним тиском та фізичним впливом потерпілих примушували до сплати вигаданих боргів та надання доступу до власних акаунтів банкінгу.

Крім того, члени угруповання налагодили шахрайську схему власного збагачення. Користуючись необізнаністю людей, зловмисники викуповували їхні кредитні картки та банківські рахунки для переведення в готівку коштів онлайн-казино.

За оперативними даними, частину грошей учасники банди спрямовували на поповнення так званого "общака", який контролювався "злодій у законі" на прізвисько "Міндія".

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники намагалися вибити 200 тисяч гривень неіснуючий борг по одеському підприємцю.

Затримали організатора та двох активних учасників. Під час обшуків за місцями проживання та в автомобілях фігурантів знайшли докази. Затриманим повідомили про підозру в частині четвертій статті 189 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

  • В Одесі злочинне угруповання займалося вимаганням та розбоєм (фото) фото
  • В Одесі злочинне угруповання займалося вимаганням та розбоєм (фото) фото 1
  • В Одесі злочинне угруповання займалося вимаганням та розбоєм (фото) фото 2
  • В Одесі злочинне угруповання займалося вимаганням та розбоєм (фото) фото 3
  • В Одесі злочинне угруповання займалося вимаганням та розбоєм (фото) фото 4

В Одесі злочинне угруповання займалося вимаганням та розбоєм (фото) фото

Усі фото: t.me/SSU_Odesa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах