Сквер на Слобідці намагаються забудувати, незважаючи на військовий цвинтар: одесити виступили проти

Сквер на Слобідці намагаються забудувати, незважаючи на військовий цвинтар: одесити виступили проти.

Сквер на Слобідці намагаються забудувати, незважаючи на військовий цвинтар: одесити виступили проти. Фото: facebook.com/deachenko

Події
24 жовтня 2023 17:15

Одесити виступають проти будівництва кав'ярні у сквері на Слобідці, на ділянці між вулицями Академіка Воробйова та Парковою. Про це розповідає депутат Одеської міської ради Ольга Квасніцька.

Так, депутат Одеської міської ради від ОПЗЖ Михайло Карпенчук вирішив будувати у сквері кав'ярню. Для будівництва вже поставив паркан, який захопив понад 300 квадратних метрів зеленої зони. Але місцеві жителі зібрали вже понад 300 підписів, щоб протистояти цьому. Відповідні депутатські звернення відправлять до правоохоронних органів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сквер на Слобідці намагаються забудувати, незважаючи на військовий цвинтар: одесити виступили проти.Сквер на Слобідці намагаються забудувати, незважаючи на військовий цвинтар: одесити виступили проти. Фото: facebook.com/OlgaKvasnitska

22 жовтня в Одесі з приводу побудови у сквері імені Петра Старостіна відбулася зустріч із городянами за участю депутатів, екологів та істориків.

Як зазначив краєзнавець Олександр Бабич, у сквері розміщується румунський військовий некрополь. Перші поховання відбулися на цьому місці у 1941 році. Тут ховали румунських солдатів часів фашистської окупації Одеси, італійських льотчиків, партизанів та підпільників. Також тут була могила загиблого радянського льотчика.

На думку активіста Юрія Дяченка у сквері слід будувати не кафе, а меморіал, а будівництво кафе порушує закон.


Версія депутата

Представник забудовника наголосив, що йде реконструкція будівлі, яку Михайло Карпенчук придбав ще до того, як став депутатом.

А сам депутат на своїй сторінці у Facebook зазначив, що одночасно з акцією противників будівництва відбулася його зустріч із приводу реконструкції нежитлової будівлі під кафе. І що він має підтримку серед місцевого населення.

Він також наголосив, що на реконструкцію без зміни геометричних розмірів він отримав усі необхідні документи.

Нагадаємо, що голова однієї з постійних комісій Одеської міської ради попався на хабарі за не перешкоджання надання дозволів на спил зелених насаджень в Одесі. За версією ЗМІ, це був Карпенчук.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах