Шукали рік: до Одеси повертається Азовець, який загинув у бою у Запорізькій області

Шукали більше року: до Одеси повертається Азовець, який загинув у бою у Запорізькій області.

Шукали більше року: до Одеси повертається Азовець, який загинув у бою у Запорізькій області. Фото: dumskaya.net

Події
25 жовтня 2023 14:17

До Одеси повернеться загиблий одесит-азовець Андрій Грушецький із позивним "Груня", тіло якого шукали рік. Захисник загинув у тяжкому бою на Запорізькому напрямку влітку 2022 року, але знайшли його лише у червні 2023 року. Найближчим часом його повернуть додому, щоб поховати. Про це повідомив військовий Владислав Скоробагач.

До повномасштабної війни Андрій Грушецький був активістом руху "Національний опір", брав участь у сутичках із проросійськими представниками "Куликового поля" 2 травня 2014 року.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Скоробогач згадує, що у перші дні повномасштабного вторгнення він разом із Андрієм та ще кількома соратниками чекали російського десанту до Одеси, а у березні поїхали до Києва та записалися до підрозділу "Азова". Перший їхній бій був біля села Велика Новосілка на Донеччині.

«Груня загинув улітку 2022 року. У Запорізькому напрямі. Ворожий кулеметний вогонь впритул виявився прицільним і смертельним. Він був першим номером штурмової групи, як сапер-стрілець. Вів групу, щоб та не потрапила на мінні загородження. І він справді "...сміливо в бій йшов так, як йшли Герої..."», – розповів Владислав.

Російський нацист випустив у нього чергу з кулемета. Його побратим Владислав Скоробогач після цього бою не раз намагався знайти тіло друга, але безуспішно. Мама Андрія до останнього вірила, що її син опинився у полоні.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах