Кидають бомби в одеське море: яка ситуація в Одесі вранці 26 жовтня

Яка ситуація в Одесі вранці 26 жовтня.

Яка ситуація в Одесі вранці 26 жовтня. Фото: facebook.com/28mechanizedbrigade

Події
26 жовтня 2023 08:05

Ніч з 25 на 26 жовтня в Одесі та Одеській області пройшла без сигналу повітряної тривоги та без обстрілів.

На бойовому чергуванні в Чорному морі залишаються два ворожі кораблі, які є носіями крилатих ракет. Загальний залп складає до 16 "Калібрів".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Керівник об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телеканалу " Еспресо ", минулої доби зафіксували скидання понад 35 невідомих вибухових пристроїв у Чорне море вздовж функціонування гуманітарного коридору. Але літаки не наближаються, вони випускають керовані авіабомби.

"Якщо згадати, що острів Зміїний це Одеська область, то можна стверджувати, що і по Одеській області теж це відбувається. Територіальне море навколо острова це теж Одеська область. Крім того, ворог намагається з таких літаків тактичної авіації скидати невідомі, поки що нам, але очевидно вибухові пристрої або предмети, які можуть бути донними мінами, потрапляючи у воду, являють собою додаткову небезпеку", – наголосила Гуменюк.

Оскільки море й так заміновано, керовані авіабомби могли викликати вибухи та додаткову детонацію мін, що потрапили до зони дії вибухової хвилі, адже вони неймовірно чутливі. Місце знаходження цих мін змінюється, оскільки вони зривалися зі своїх кріплень та вільно дрейфують у водному просторі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах