Яка ситуація в Одесі вранці 27 жовтня і чи працює "зерновий коридор"

Яка ситуація в Одесі вранці 27 жовтня і чи працює "зерновий коридор".

Яка ситуація в Одесі вранці 27 жовтня і чи працює "зерновий коридор". Фото ілюстративне: twitter.com/OlKubrakov

Події
27 жовтня 2023 07:50

Ніч з 26 на 27 жовтня в Одесі та Одеській області пройшла без сигналу повітряної тривоги та без обстрілів.

Російські кораблі знаходяться в умовно собі безпечному районі: від східного берега Криму та напряму Новоросійська. Тому російська армія активізує тактичну авіацію, яка час від часу скидає керовані авіабомби або інші вибухові пристрої у напрямку гуманітарного коридору, створюючи таким чином тиск на цивільне судноплавство.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Керівник об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону заявила, що жорсткого графіка руху суден гуманітарним коридором у Чорному морі немає. Вони рухаються тоді, коли Сили оборони визначають безпекову ситуацію, що сприяє проходженню судна.

Раніше консалтингова компанія Barva Invest з посиланням на Адміністрацію морських портів України повідомила, що рух суден гуманітарним коридором з 26 жовтня буде припинено. За їхніми даними, така ситуація діяла вже кілька днів через рішення військових, які пояснювали це загрозою збільшення активності російської авіації.

Гуменюк уточнила, що інформацію про рух суден не відкрито. В рамках ситуації безпеки військові не розголошують дати та маршрут руху суден.

Ситуацію також прокоментували у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України. Там зазначили, що функціонування коридору відбувається з урахуванням військової обстановки та погодних умов, а всі встановлені ВМС ЗСУ маршрути дійсні та використовуються цивільними судами.

"Зараз у портах Одеса, Чорноморськ та Південний під завантаженням 23 судна. Всього коридором на вхід скористалося 51 судно. 33 судна експортували понад 1,3 млн. тонн української агропродукції та інших вантажів", - уточнили в міністерстві.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах