Яка ситуація в Одесі вранці 1 листопада і що в Чорному морі (оновлено)

Яка ситуація в Одесі вранці 1 листопада і що в Чорному морі.

Яка ситуація в Одесі вранці 1 листопада і що в Чорному морі. Фото: Military TV UA

Події
01 листопада 2023 07:49

Ніч з 31 жовтня в Одесі та Одеській області пройшла без сигналів повітряної тривоги та без обстрілів. Лише вранці лунала сирена.

Незважаючи на відсутність "додаткових гарантій" від міжнародних партнерів, навігація у Чорному морі продовжується. Як розповів капітан третього рангу, представник ВМС ЗС України Дмитро Плетенчук, українським зерновим коридором перевезли майже 1,5 мільйона тонн продукції.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Наш коридор розширюється. Зараз понад 70 суден на захід від початку роботи коридору та понад 50 на вихід. Наказом ми наближаємося до позначки 1,5 мільйонів тонн. Це досить багато. Це не ті показники, які ми мали, але це вже що- то", – розповів капітан.

Президент України Володимир Зеленський 31 жовтня у міжнародний день Чорного моря провів засідання Ставки щодо захисту експортних коридорів та півдня України, а також вручив нагороди воїнам, які причетні до захисту української акваторії.

Президент наголосив, що Україні вдається фактично вигнати російський флот за межі східної частини моря, щоб країна-терорист не змогла використати її для поширення своєї агресії на інші частини світу, як це було із Сирією.

Він зазначив, що сучасний світ зараз сприймає "колосальні речі" просто як належне. Хоча на початку російського вторгнення багато хто у світі очікував, що Україна не вистоить.

Оновлено:

Як повідомляють Сили оборони півдня України, вранці з літаків тактичної авіації, що курсували над акваторією Чорного моря, на Одещині випущено дві керовані авіаційні ракети Х-59. Силами протиповітряної оборони обидві ворожі цілі знищені над морем.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах