У ЮНЕСКО відреагували на обстріл центру Одеси

У ЮНЕСКО відреагували на обстріл центру Одеси.

У ЮНЕСКО відреагували на обстріл центру Одеси. Фото: omr.gov.ua

Події
06 листопада 2023 15:23

ЮНЕСКО засудило атаку Російської Федерації по Одесі, внаслідок чого постраждав художній музей, якому виповнилося 124 роки. Про це повідомляє організація на своїй офіційній сторінці у Х (Twitter).

"Художній музей в Одесі, що входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, вчора ввечері знову постраждав внаслідок російського удару. ЮНЕСКО рішуче засуджує атаку. Культурні об'єкти мають бути захищені відповідно до міжнародного права", - йдеться у повідомленні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, що увечері 5 листопада музей постраждав через ракетну атаку РФ.

У музеї пошкоджено стелю та стіни, але наскільки серйозно поки що сказати складно. У момент прильоту в будівлі був охоронець, але він спустився в укриття і не постраждав. Наразі у музеї проводяться слідчі дії, які встановлять ступінь ушкоджень. Багато експонатів було раніше вивезено з музею з метою безпеки, оскільки це вже не вперше, коли будівля страждає через вибухову хвилю. У залах були переважно тимчасові експозиції.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах