В Одесі на 15 років засудили зрадника, який видавав інформацію ворогові

В Одесі на 15 років засудили зрадника, який видавав інформацію ворогові.

В Одесі на 15 років засудили зрадника, який видавав інформацію ворогові. Фото: Caspar

Події
06 листопада 2023 17:54

В Одесі на 15 років із конфіскацією майна засудили зрадника, який видав адресу конспіративних квартир та схованки зі зброєю спецназівців у Херсоні. Про це повідомляє Малинівський районний суд міста Одеси.

Так, фігуранта визнали винним у державній зраді, а саме у умисному вчиненні низки дій на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, а саме надання іноземній державі, іноземній організації та їхнім представникам допомоги у проведенні вибухової діяльності проти України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Злочинець за власним бажанням, не маючи відповідних повноважень і без отримання будь-яких вказівок від керівництва СЗГ ЗСУ, прийняв пропозицію від невстановлених представників збройних формувань РФ та розпочав активне сприяння їм у провадженні підривної діяльності проти України. Так, обвинувачений, на шкоду національним інтересам та обороноздатності України, повідомив невстановлених представників РР РФ про існування, місцезнаходження та адресу конспіративних квартир СЗГ ЗСУ у Херсоні, а згодом про сховища зброї СЗГ ЗСУ, а також фактичне місцезнаходження співробітників СЗГ ЗСУ.

Захисник у ході судових дебатів зазначила, що винність її клієнта не доведена (мотив дій обвинуваченого не встановлено, а намір у його діях на державну зраду – не доведений). Підсумовуючи викладене, захисник просила винести виправдувальний вирок щодо обвинуваченого. Оцінивши докази, подані сторонами кримінального провадження, суд дійшов висновку про винність чоловіка.


Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах