Яке ставлення у одеситів до росіян: соцопитування

Яке ставлення у одеситів до росіян: соцопитування.

Яке ставлення у одеситів до росіян: соцопитування. Фото: dialog.ua

Події
10 листопада 2023 11:18

Ставлення мешканців Одещини погіршилося за останні два роки і майже половина городян не хочуть бачити росіян в Україні, оскільки читають їх винними у війні. Про це свідчать соціологічні дослідження, що їх провів фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Центром політичної соціології.

Інтерв'юованим запропонували розповісти про своє ставлення до різних соціальних груп, зокрема: громадян росії, євреїв, ромів, жителів західних областей України та переселенців.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У результаті 49% респондентів вважають, що їх не можна пускати в Україну, хоча 2021 року ця цифра становила 8%.

Але при цьому 20% бачать у них мешканців України, 7% готові бачити їх членами своєї сім'ї та ставляться до них як у сусідів 10%.

Росіяни відповідальні за війну

Більше половини опитаного населення Одеської області (57%) погоджуються з тим, що весь російський народ є відповідальним за війну проти України, а не лише політичне керівництво держави. Не згодні із цим твердженням 30% опитаних, ще 13% не визначились із власною позицією з цього питання. Це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіли голова Одеської обласної організації ВГО "Комітет виборців України" Анатолій Бойко, аналітика фонду "Демократичні Ініціативи" імені Ілька Кучеріва Поліна Бондаренко та політолог, директор комунікаційної агенції GN Consulting Олександр Шатхін.

Найчастіше покладають відповідальність за війну проти України на російський народ молоде покоління: 66% серед респондентів віком від 18 до 29 років порівняно з 51% серед респондентів віком від 60 років.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах