В Одесі збираються створити дизайн-код для центру міста: що це означає

В Одесі мають намір створити дизайн-код для центру міста: що це означає.

В Одесі мають намір створити дизайн-код для центру міста: що це означає. Фото: od.vgorode.ua

Події
16 листопада 2023 14:14

В одеській мерії мають намір прийняти дизайн-код для центру міста. Це означає, що всі вивіски, розміщені в історичній зоні ЮНЕСКО, будуть в одному стилі прописаних розмірів. Про це повідомляє голова транспортної комісії та депутат Одеської міської ради Петро Обухов.

"Це те, що я вже багато років говорю. Але чомусь тільки для історичного центру. Кілька місяців тому я збирав дизайнерів. Ми намагалися поговорити у мерії з цієї теми та розробити такий план для всього міста. І ось із чим ми зіткнулися.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Всі вивіски, які ви бачите на магазинах, кафе, ресторанах – це не вивіски, це реклама. І у нас є закон про рекламу, який забороняє місцевій владі втручатися у форму та зміст реклами. Тому ми не можемо створити такі правила. Хоча у Дніпрі і Львові змогли зробити, щоб цей закон про рекламу їм не заважав, і там єдині правила для всіх вивісок по всьому місту, а у нас будуть робити тільки в зоні ЮНЕСКО, тому що за законом у зоні ЮНЕСКО заборонено рекламу. буде, і тому всі вивіски знову стають вивісками, таким чином, ми вже можемо впливати на їх форму і зміст.

Але все одно добре. Почнемо хоча б із центру, хоч би там запровадимо єдиний стандарт. Люди побачать, як це красиво, що це працює, що для цього не потрібні хабарі, не потрібно ні з ким узгоджувати нестандартну рекламу. І тоді ми зможемо наполягати на розширенні цієї схеми на все місто", – заявив депутат.




Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах