Після нічної атаки дронів: яка ситуація в Одесі та області вранці 17 листопада

З нічною тривогою: яка ситуація в Одесі та області вранці 17 листопада і що у Чорному морі.

З нічною тривогою: яка ситуація в Одесі та області вранці 17 листопада і що у Чорному морі. Фото: tsn.ua

Події
17 листопада 2023 07:45

Ніч з 16 на 17 листопада в Одесі та Одеській області пройшла під сигнал повітряної тривоги, але попередньо без обстрілів. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Тривога в Одесі та області була оголошена о 00:16, а відбій о 01:35. Як повідомляли повітряні сили України, ударні БПЛА залетіли до північної частини Одеської області. Вони рухалися у північно-західному напрямку. Однак вибухів жителі обласно не чули, офіційно про обстріл поки не повідомляли.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вранці у Повітряних силах підтвердили, що противник атакував Україну десятьма ударними БпЛА типу Shahed у напрямку Приморсько-Ахтарська-РФ.

До відбиття повітряного нападу залучили винищувачі, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи. Внаслідок бойової роботи дев'ять ворожих ударних БпЛА знищено в межах Миколаївської, Одеської, Житомирської та Хмельницької областей.

Як повідомила речник Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, росіяни накопичили вже понад 800 ракет для енергетичного терору України. У Криму у ворога розгорнуть потужний хаб військового ресурсу, зокрема, там зосереджені ракети типу "Калібр" та "Онікс". За її словами, ракети повітряного базування зосереджені там, де завантажуватимуться в літаки.

Ворог тримає на бойовому чергуванні у Чорному морі два кораблі, серед яких один носій крилатих ракет "калібр", можливий загальний залп до восьми ракет.

Тим часом президент України Володимир Зеленський заявив, що йде робота щодо посилення захисту Одеського регіону, зокрема портів, і що партнери знають, що для цього потрібно.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах