На Одещині на завтра оголосили штормове попередження: очікується хуртовина

В Одеській області на завтра оголосили штормове попередження: очікується хуртовина.

В Одеській області на завтра оголосили штормове попередження: очікується хуртовина. Фото: od.npu.gov.ua

Події
26 листопада 2023 19:30

В Одесі та Одеській області на 27 листопада оголосили штормове попередження. Про це повідомили у Гідрометцентрі Чорного та Азовського морів.

За прогнозами синоптиків, о 19:20 26 листопада почнеться сильна хуртовина, яка вируватиме і вночі 27 листопада. Через це в місті та області буде II (помаранчевий) рівень небезпеки.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Вдень 27 листопада в Одеській області буде хмарно з проясненнями. Місцями йтиме невеликий сніг. Вітер дутиме з північного заходу зі швидкістю від 15 до 20 метрів за секунду, проте вночі його пориви досягнуть 25–30 метрів за секунду. На дорогах очікується ожеледиця. Температура повітря вночі та вдень в області коливатиметься від нуля до п'яти градусів морозу, а в Одесі – від нуля до двох градусів морозу.

На автошляхах області будуть снігові замети. Видимість уночі під час опадів становитиме від 200 до 500 метрів.

У зв'язку з погіршенням погодних умов одеська мерія звертається до одеситів та гостей міста з проханням бути пильними, максимально обмежити переміщення та поїздки. Особливо це стосується літніх, дітей та вагітних жінок. Водіїв просять не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередач. Також і автомобілістам, і пішоходам варто обережно пересуватися під деревами, тому що через сильний поривчастий вітер і дощ можливе падіння гілок і кабелів.

Через шторм у Чорному морі посилюється мінна небезпека. Є висока ймовірність зриву морських мін із якорів, а також їх прибивання до берега та дрейфування вздовж узбережжя. Одеситам та гостям регіону вкотре нагадують, що небезпека перебування у пляжній зоні надто висока. У штормову погоду цілком ймовірним є неконтрольований підрив міни. У разі виявлення морської міни (мін) або предметів, схожих на них, у жодному разі їх не можна чіпати. Про небезпечні знахідки потрібно невідкладно повідомляти за номером "102".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах