На Одещині викрили організаторів переправок чоловіків за кордон під виглядом відпусток

На Одещині викрили організаторів переправок чоловіків за кордон під виглядом відпусток.

На Одещині викрили організаторів переправок чоловіків за кордон під виглядом відпусток. Фото: od.npu.gov.ua

Події
01 грудня 2023 16:41

На Одещині правоохоронці викрили злочинну групу в організації незаконного переправлення чоловіків за кордон до Молдови під виглядом відпусток. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Організували протиправне вивезення за кордон чоловіків, які не можуть виїжджати за межі країни під час дій правового режиму військового стану, троє зловмисників на чолі з одеситом.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На початку листопада вони підшукали одного "клієнта" та пообіцяли організувати йому виїзд до Молдови, надавши свідомо підроблені документи про перебування на військовій службі та відбуття у відпустку до Кишинева.

За свої послуги спільники запросили 8000 доларів. Через офіційний пункт пропуску врешті-решт зловмисники везти чоловіка не ризикнули. Усіх трьох учасників групи правоохоронці затримали при спробі вивезти "клієнта" автомобілем через державний кордон в обхід пунктів пропуску.

Фігурантам повідомили про підозру. Їм загрожує в'язниця на строк від семи до дев'яти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна. Наразі підозрювані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Готується клопотання до суду про обрання ним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство продовжується.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах