На півдні Одеської області відчули землетрус

На півдні Одещини відчули землетрус.

На півдні Одещини відчули землетрус. Фото: pixabay.com

Події
04 грудня 2023 10:18

Вночі 4 грудня у Румунії зафіксували землетрус, який відчули на півдні Одеської області. Про це повідомили у Національному інституті досліджень та розробок у галузі фізики Землі.

Так, одразу після опівночі 4 грудня у сейсмічній зоні Вранча стався землетрус магнітудою 4.8 бала на глибині 132,5 кілометра.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На цей раз поштовх добре відчули в Українському Подунав'ї. Зокрема в Ізмаїлі.

Згідно зі спостереженнями фахівців інституту фізики землі, це вже другий землетрус у цьому регіоні за останні дванадцять годин. Попередні поштовхи магнітудою 3,2 бали на глибині 146,1 кілометра у Вранчі сталися 3 грудня о 12:43 за місцевим часом.

Зона Вранча – сейсмоактивна зона, розташована на ділянці стикування Південних (Румунія) та Східних (українських) Карпат у румунському повіті Вранча. Максимальна магнітуда землетрусів у цій сейсмоактивній зоні становила 7,6. Осередки землетрусів розташовані в консолідованій корі, а також мантії на глибинах від 80 до 190 кілометрів. Завдяки великим глибинам та магнітудам землетрусу зони Вранча проявляються на величезній території: від Греції на півдні до Фінляндії на півночі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах