На Одещині клірик УПЦ МП "переправив" чоловіків у рясах за кордон: він узяв 12 000 доларів

На Одещині клірик УПЦ МП "переправив" чоловіків у рясах за кордон: він взяв 12 000 доларів.

На Одещині клірик УПЦ МП "переправив" чоловіків у рясах за кордон: він взяв 12 000 доларів. Фото: dpsu.gov.ua

Події
12 грудня 2023 10:40

На кордоні з Молдовою на Одещині затримали клірика УПЦ МП, який переправляв чоловіків за кордон. У результаті затримали трьох порушників у рясах та одного у спортивному одязі. Про це пише Держприкордонслужба.

Так, за 12 000 доларів клірик забезпечив церковним вбранням двох своїх попутників і "покатав" на човні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Раніше протоієрей перебував у казначействі Київсько-Печерської Лаври. Після відселення звідти промосковської братії він вирушив до Харківської області, а згодом вирішив потрапити за кордон – нелегально. Знайти помічників у цій незаконній справі погодився його друг, який живе в одній із європейських країн. За словами "паломників" за трансфер через кордон, вони сплатили ділкам по чотири тисячі доларів США кожен. Щоб по дорозі викликати менше підозр, "паломники" нарядилися в богослужбовий одяг.

Порушникам кордону здавалося, що все йде за планом. На березі озера Кагул їх зустрів човен. Переправник доставив пасажирів на протилежний берег і направив світ найближче село. Човняр запевнив, що це Молдова, а насправді перевіз горе-порушників між двома українськими населеними пунктами, розділеними озером.

Українські прикордонники склали на затриманих "прочан" протоколи про адміністративні правопорушення за статтею 204-1 КУпАП "Незаконний перетин або спроба незаконного перетину державного кордону України".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах