Під час масованої атаки Одеської області збили 32 дрони: подробиці

Під час масованої атаки Одеської області збили 32 дрони: подробиці.

Під час масованої атаки Одеської області збили 32 дрони: подробиці. Фото: t.me/SJTF_Odes

Події
14 грудня 2023 08:04

У ніч із 13 на 14 грудня сили протиповітряної оборони збили 32 дрони над Одеською областю. Їхні уламки пошкодили цивільні будівлі та травмували людей. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомила начальник пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, на півдні запустили щонайменше 39 БпЛа, за якими результативно відпрацювали.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Робота по дронах може мати відповідні наслідки, коли збитий безпілотник ще може завдати шкоди населенню та інфраструктурі. Ворог знаючи це, цілеспрямовано відправляє свої снаряди, що баражують, через житлові квартали, через промислові об'єкти. Ну і звичайно, припортова інфраструктура південних регіонів — одна з ставків. І цієї ночі була дуже показовою атака на південь Одеської області, на Подунав'ї, де також багато БПЛА вишукували можливість нашкодити припортовій інфраструктурі", – розповіла Наталія Гуменюк.

На жаль, є попадання уламків, які завдали шкоди цивільним об'єктам. Зокрема пошкоджено кілька будівель у самій Одесі, постраждалі отримали поранення від уламків та битого скла. Щонайменше 11 людей на Одещині отримали поранення, серед яких троє дітей, п'ятеро людей потрапили до лікарні.

Як повідомили у Повітряних силах України, ударними БПЛА "Shahed-136/131" противник почав атакувати з 19.00 13 грудня. Пуски проводили хвилями за трьома напрямками: Балаклава, Чауда – Крим та Приморсько-Ахтарськ – РФ. Загалом зафіксовано пуски 42 ворожих ударних БпЛА. Основний напрямок удару – Одеська область.

До відображення повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних сил та інших складових сил оборони України. Цієї ночі захисникам неба вдалося збити 41 з 42 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131". Переважна більшість – на Одещині.



Наслідки атаки

Як повідомляє голова Одеської ОВА Олег Кіпер, внаслідок падіння уламків збитих дронів-камікадзе в Одесі пошкоджено гуртожиток. Постраждали 11 людей, з них троє дітей. Дітей та двох дорослих госпіталізували. У двох 8-річних хлопчиків та 12-річна дівчинки контузії та закриті черепно-мозкові травми, у дорослих струси мозку та поранення.

Крім того, через російський терор, пошкодження отримали 11 будівель. Вигоріло вщент два автомобілі. Пожежу загасили. На місці встановили мобільний пункт обігріву, з постраждалими та мешканцями працюють психологи, організували підвезення їжі та теплих речей.

Після обстрілу Одеси росіяни взялися атакувати Ізмаїльський район. Туди терористи направили понад 20 ударних дронів. Там їхньою метою була припортова інфраструктура. На щастя, люди не постраждали. Зруйнувалися складські приміщення.

У Силах оборони півдня уточнили, що 39 БпЛА типу Shahed-136/131 були випущені з тимчасово окупованого Криму з цивільної інфраструктури. Сили протиповітряної оборони влучно відпрацювали по всіх ударних дронах. Два були знищені на Херсонщині, п'ять на Миколаївщині та 32 на Одещині. Тут ворог направив свої атаки як на обласний центр, так і на південь області – Подунав'я. Там ворог традиційно спрямувавши дрони вздовж українсько-румунського державного кордону.

  • Під час масованої атаки Одеської області збили 32 дрони: подробиці фото
  • Під час масованої атаки Одеської області збили 32 дрони: подробиці фото 1
  • Під час масованої атаки Одеської області збили 32 дрони: подробиці фото 2
  • Під час масованої атаки Одеської області збили 32 дрони: подробиці фото 3
  • Під час масованої атаки Одеської області збили 32 дрони: подробиці фото 4
  • Під час масованої атаки Одеської області збили 32 дрони: подробиці фото 5

Під час масованої атаки Одеської області збили 32 дрони: подробиці фото



Усі фото: t.me/SJTF_Odes

Нагадаємо, що ввечері 13 грудня мрмія РФ атакувала Одеську область "шахедами". Повітряна тривога тривала сім годин.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах