Житель Одеської області викрав автомобіль та потрапив у ДТП: що йому за це буде

Житель Одеської області викрав автомобіль та потрапив у ДТП: що йому за це буде.

Житель Одеської області викрав автомобіль та потрапив у ДТП: що йому за це буде. Фото: od.npu.gov.ua

Події
16 грудня 2023 18:10

Поліцейські викрили у незаконному заволодінні транспортним засобом мешканця Подільського району Одеської області. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Інцидент стався вночі на вулиці Незалежності в місті Ананьїв. Зловмисник, повертаючись додому, побачив на узбіччі припаркований легковий автомобіль Toyota Corolla із незачиненими дверцятами та ключами в замку запалювання. Спокусившися легкою наживою, молодик викрав машину, проте під час руху не впорався з керуванням, з'їхав із проїжджої частини та пошкодив паркан приватного домогосподарства, після чого, залишивши автомобіль на місці ДТП, вирушив додому.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Отримавши повідомлення про зникнення транспортного засобу, поліцейські розпочали розшук зловмисника та автомобіля. Машину виявили за кілька кварталів від місця скоєння злочину, а особу правопорушника, яким виявився місцевий молодик, встановили за кілька годин.

За порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортного засобу та іншого майна, поліцейські склали відносно молодика та направили до суду протокол за статтею 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За таке порушення фігуранту загрожує штраф у розмірі 850 гривень або позбавлення права керування транспортними засобами від шести місяців до одного року.

Також фігуранту повідомили про підозру в незаконному заволодінні транспортним засобом (частина перша статті 289 Кримінального кодексу України). Цей злочин карається обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий термін.

Наразі правоохоронці вирішують питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Слідство продовжується.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах