Жителі Тарутине та Березине не захотіли перейменовувати селища

Жителі Тарутине та Березине не захотіли перейменовувати селища.

Жителі Тарутине та Березине не захотіли перейменовувати селища. Фото: travels.in.ua

Події
18 грудня 2023 09:19

У Болградському районі Одеської області місцеві жителі виступили проти зміни назв, пов'язаних із перемогами російських військ над наполеонівською армією у 1812 році. Це стало відомо на громадських обговореннях щодо перейменування селищ Тарутине та Березине.

Як повідомили у Тарутинській селищній раді, 14 грудня робоча група, до складу якої увійшли посадові особи селищної ради, старости, представники громадськості, депутати, провела громадські слухання щодо перейменування селищ, щоб почути пропозиції місцевих мешканців.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Присутні висловлювали думку та обґрунтування збереження назв населених пунктів. У результаті звернутися до Українського інституту національної пам'яті (УІНП) із проханням виключити Тарутине та Березине зі списку населених пунктів, які необхідно перейменувати в рамках закону про деколонізацію.

Також у селищній раді розповіли, що протягом місяця, відведеного на прийом варіантів нових назв від громадян, не подали жодної заявки. А якщо від місцевих рад не надходить пропозицій, нову назву обирають на основі рекомендацій УІНП.

Зазначимо, що Тарутине засновано 1814 року на честь наступу російської армії у війні з Наполеоном, яке почалося у жовтні 1812 року від села Тарутине Калузької губернії. Назвати село Березине вирішили на честь перемоги на річці Березино.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах