Агент ФСБ формував власну мережу інформаторів на Одещині і сів тут на 15 років

Агент ФСБ формував свою мережу інформаторів на Одещині і сів тут на 15 років.

Агент ФСБ формував свою мережу інформаторів на Одещині і сів тут на 15 років. Фото: t.me/SSU_Odesa

Події
19 грудня 2023 10:11

15 років в'язниці отримав агент-спецпризначений ФСБ з оперативним псевдонімом "Скіф", який хотів завербувати співробітницю СБУ та формував власну мережу інформаторів на Одещині. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

До складу ворожої групи він намагався залучити до місцевих представників силових відомств. За задумом ФСБ вони мали передавати російській спецслужбі розвіддані про дислокацію та переміщення сил оборони на півдні України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На початку жовтня контррозвідка СБУ розробила оперативну комбінацію та вивела "Скіфа" з території невизнаного Придністров'я. Тоді за сценарієм української спецслужби російський агент приїхав на Одещину для того, щоб особисто завербувати співробітницю СБУ.

Контррозвідники Служби безпеки задокументували кожен епізод злочинної діяльності фігуранта та затримали його на території регіону.

Суд призначив йому 15 років в'язниці та визнав його винним за частиною другою статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Як встановило слідство, засуджений місцевий житель, який на початку 90-х виїхав до Молдови, де брав участь у бойових діях на боці так званої "ПМР". Потім у складі російського спецназу "Едельвейс" воював у Дагестані та Чечні. 2014 року зрадник прибув до Одеси для масових заворушень на користь Росії, за що його оголосили в розшук.

Щоб уникнути правосуддя, фігурант втік у невизнане Придністров'я, де у 2019 році для виконання завдань ФСБ було завербовано двома представниками його місцевої "філії".

  • Агент ФСБ формував власну мережу інформаторів на Одещині і сів тут на 15 років фото
  • Агент ФСБ формував власну мережу інформаторів на Одещині і сів тут на 15 років фото 1
  • Агент ФСБ формував власну мережу інформаторів на Одещині і сів тут на 15 років фото 2

Агент ФСБ формував власну мережу інформаторів на Одещині і сів тут на 15 років фото

Усі фото: t.me/SSU_Odesa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах