Одеситка репостила фото в "Однокласниках" із військовими РФ і тепер може сісти у в'язницю

Одеситка репостила фото в "Однокласниках" із військовими РФ і тепер може сісти до в'язниці.

Одеситка репостила фото в "Однокласниках" із військовими РФ і тепер може сісти до в'язниці. Фото: od.npu.gov.ua

Події
21 грудня 2023 15:30

Поліцейські викрили одеситку у виправдовуванні озброєної агресії росіян проти України у забороненій соцмережі "Однокласники". Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Так, мешканка Хаджибейського району активно поширювала пости із зображеннями ворожих прапорів та солдатів, висловлюваннями про підтримку злочинних дій РФ. Наприклад, вона репостила публікації, у яких йшлося про те, що Росія ввела війська нібито на свою територію, а російським солдатам били поклони та просили для них у Господа сил, вогню та перемоги.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Правоохоронці вилучили у жінки мобільний телефон з інформацією, що становить інтерес для слідства. Одеситці повідомили фігурантку про підозру в частині другій статті 436-2 Кримінального кодексу України. Йдеться про поширення матеріалів, у яких міститься виправдання, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, заперечення тимчасової окупації частини території України, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України. Відповідно до санкції статті, жінці загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий термін, із конфіскацією майна або без такої.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах