Після атаки дронами: яка ситуація в Одесі та Чорному морі вранці 22 грудня (оновлено)

Після атаки дронами: яка ситуація в Одесі та Чорному морі вранці 22 грудня.

Після атаки дронами: яка ситуація в Одесі та Чорному морі вранці 22 грудня. Фото ілюстративне: zn.ua

Події
22 грудня 2023 07:53

Ніч з 21 на 22 грудня в Одесі та Одеській області пройшла під сигнал повітряної тривоги та з обстрілом.

Так, тривогу оголосили після першої години ночі. Як повідомили у Повітряних силах України, був рух БПЛА з Миколаєва у напрямку Одеської області. Далі попередили про небезпеку мешканців міста Южний та повідомили про роботу ППО. Відбій тривоги оголосили о 01.46.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На Одещині, під час нічної атаки окупантів, силами та засобами Військово-Морських Сил ЗС України збили один ворожий дрон-камікадзе SHAHED-136. Усього вночі російські окупанти вкотре атакували Україну, застосувавши 28 БПЛА типу Shahed-136/131. Силами та засобами протиповітряної оборони 24 ударні БПЛА знищені.

Як повідомляє ОК "Південь", у Чорному морі, як і раніше, знаходяться п'ять російських бойових кораблів, з них один підводний ракетоносій, споряджений чотирма ракетами типу "Калібр". Громадян просять не нехтувати сигналами повітряної тривоги і переходити в укриття оперативно.

Як повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер, з початку роботи альтернативного коридору Одеська область експортувала 6 мільйонів тонн зерна та два мільйони тонн інших груп товарів.

Оновлено:

Як повідомляє ОК "Південь", на півдні сили ППО збили 17 БпЛА типу "Shahed-131/136", випущені з тимчасово окупованого Криму: 10 дронів знищено в Миколаївській області, чотири в Херсонській та три в Одеській.

На Одещині ворог знову намагався потрапити по припортовій інфраструктурі, але сили протиповітряної оборони спрацювали ефективно. Втім, уламками збитого БПЛА пошкоджено зерносховище. Відбулася пожежа, яку швидко загасили співробітники підприємства. Ніхто не постраждав.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах