Мешканець Одеської області зімітував розбійний напад на себе для маскування крадіжки

Мешканець Одеської області зімітував розбійний напад на себе для маскування крадіжки.

Мешканець Одеської області зімітував розбійний напад на себе для маскування крадіжки. Фото: zn.ua

Події
22 грудня 2023 15:17

Одеські поліцейські викрили працівника приватної сільськогосподарської фірми у привласненні грошей зернотрейдера. Він вигадав розбійний напад на себе для маскування крадіжки. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Так, що працівник компанії, яка займається вирощуванням та продажем зернових культур, за дорученням керівника, отримав у іншої фірми, з якою вони співпрацюють, 300 тисяч доларів США для виплати заборгованої за кілька місяців заробітної плати кільком перевізникам зерна. Частину грошей чоловік передав за призначенням, а частину вирішив присвоїти.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Змовившись із товаришем, зловмисник віддав йому 182 тисячі доларів, а сам зв'язався з керівником і повідомив, що на нього напали незнайомці, пригрозили ножем та забрали готівку. Плутанина в розповідях підлеглого наштовхнула керівника на підозру, що той каже неправду, і він звернувся до поліції.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру в частині четвертій статті 190 Кримінального кодексу України, а саме у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, скоєному за попередньою змовою групою осіб, у особливо великих розмірах. За цей злочин правопорушнику загрожує позбавлення волі від трьох до восьми років. Наразі поліцейські вживають заходів щодо встановлення місцезнаходження другого учасника злочину та незаконно привласнених грошей. Слідчі дії продовжуються.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах