Ворожі дрони летять на Одещину через Молдову та Румунію

Ворожі дрони летять на Одещину через Молдову та Румунію.

Ворожі дрони летять на Одещину через Молдову та Румунію. Фото: facebook.com/OperationalCommandSouth

Події
22 грудня 2023 17:10

Російські ворожі дрони летять на Одещину через Молдову та Румунію. Про це повідомляє голова Одеської ОВА Олег Кіпер під час пресконференції.

Повітряний щит Одеського регіону постійно зміцнюється, а кількість мобільних вогневих груп зростає. Після літніх руйнівних обстрілів Одеси ППО посилили.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Вже тоді було вжито заходів щодо зміцнення повітряного щита регіону, а вже потім було підключено додаткові опції, тобто процес не припиняється", – заявив Олег Кіпер.

Тим часом Одеська обласна військова адміністрація посилює захист від російських атак, формує мобільні вогневі групи та закуповує транспортні засоби.

"Ситуація на Одещині сьогодні набагато краща, ніж була раніше. Президент обіцяв – і він не забуває про Одесу, постійно нас посилює, і це не кінець. Певні процеси ми закриваємо завдяки можливостям наших партнерів, у ході наших дипломатичних домовленостей. Зі свого боку. ми створюємо багато мобільних вогневих груп – ми збільшили їх чисельність у рази. Це на нашій шиї, скажемо так. Ми їх повністю забезпечуємо, і закуповуємо для їх роботи пікапи. Шукаємо. Разом з бізнесом купуємо. Купуємо вживані, тому що це - 10- 12 тис євро за пікап, тоді як новий коштує понад 40 тис. євро. Нам краще купити 3-4 уживаних за такі гроші", – повідомив він.

Але її всі атаки РФ вдається відбивати.

Так, є питання, шахи все одно пролітають. ворог постійно моніторить ситуацію, обходить. У нас були випадки, коли дрони в Ізмаїл залітали через Румунію. Дехто йшов Молдовою, ми їх навіть не бачили. Заходили з-за спини. Деякі навіть не встигали заходити - падали на румунській території", – розповів він.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах