Вночі Одеську область знову атакували дрони: є загиблий та постраждалі (оновлено)

Вночі Одеську область знову атакували дрони: всі подробиці.

Вночі Одеську область знову атакували дрони: всі подробиці. Фото:ОК "Південь"

Події
27 грудня 2023 07:46

Ніч з 26 на 27 грудня в Одесі та Одеській області пройшла під сигнал повітряної тривоги та з черговою атакою російськими дронами.

Як повідомляли Повітряні Сили ЗСУ, ворожі БПЛА типу Shahed почали прямувати з Чорного моря у напрямку Одеси о 23:44, а перші вибухи пролунали вже опівночі. За попередніми даними, зафіксовано два прильоти та сильну пожежу у приватному будинку поблизу Одеси. Мабуть, є постраждалі. Місцеві мешканці чули звуки роботи ППО. Проте подробиці опублікують згодом.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Тим часом Повітряні сили повідомили, що зафіксували пуски 46 Shahed-136/131, що атакували хвилями в різний час, в період з 19:00 26 грудня по 03:50 27 грудня. До відбиття повітряного нападу залучили тактичну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи оборони України. Знищено 32 ворожі ударні БПЛА противника з 46.

Більшість безпілотників, які не вдалося збити, атакували прифронтові території, зокрема Херсонську область. ППО працювала у Миколаївській, Одеській, Херсонській, Дніпропетровській, Вінницькій, Запорізькій, Хмельницькій та Кіровоградській областях. Ще кілька БПЛА впали без наслідків.

Російські окупанти атакували ударними БпЛА типу Shahed у двох напрямках: Балаклава – окупований Крим, Приморсько-Ахтарськ – Краснодарський край (РФ).

Оновлено:

Як повідомляє ОК "Південь", уночі ворог атакував південні регіони ударними БпЛА типу Shahed-131/136. Дві хвилі атак з інтервалом у 15 хвилин становили сім годин напруженої бойової роботи.
Силами протиповітряної оборони знищено 17 дронів-камікадзе: 12 на Одещині, три на Миколаївщині та дві на Вінниччині. Зосереджено ворог ударив по Херсону, там пошкоджено торговий центр та багатоквартирні будинки.

Також потрапляння сталося до складських приміщень науково-дослідної установи аграрного профілю. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

На Одещині ворог зосередився на атаці обласного центру. Сили протиповітряної оборони відпрацювали усі ворожі цілі. Уламки збитих БПЛА впали на одну із незаселених новобудов. Також збитий у повітрі дрон упав на дачні будинки у передмісті Одеси. Спалахнула пожежа, яку вже загасили. Одна людина загинула, троє зазнали поранень, серед яких 17-річний підліток.

  • Вночі Одеську область знову атакували дрони: є загиблий та постраждалі (оновлено) фото
  • Вночі Одеську область знову атакували дрони: є загиблий та постраждалі (оновлено) фото 1
  • Вночі Одеську область знову атакували дрони: є загиблий та постраждалі (оновлено) фото 2
  • Вночі Одеську область знову атакували дрони: є загиблий та постраждалі (оновлено) фото 3

Вночі Одеську область знову атакували дрони: є загиблий та постраждалі (оновлено) фото

Все фото: ОК "Південь"

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер уточнив, що внаслідок атаки поранені 37-річна жінка та 17-річний юнак. Загинув 35-річний чоловік

"Постраждалі отримали численні рани, у стані середньої тяжкості знаходяться в одному з медичних закладів, де отримують всю необхідну допомогу", – повідомив Олег Кіпер.

За інформацією МВС, загинула людина, ще четверо постраждали. Серед постраждалих є шестирічна дитина. Пошкоджено житлові будинки.

Також руйнування зазнала безлюдна новобудова в Одесі. На щастя, обійшлося без детонації та негативних наслідків.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах