На Одещині захисник збив два "шахеди" поспіль із ПЗРК "Голка"

На Одещині захисник збив два "шахеди" поспіль із ПЗРК "Голка".

На Одещині захисник збив два "шахеди" поспіль із ПЗРК "Голка". Фото: facebook.com/PvKPivden

Події
28 грудня 2023 16:23

На Одещині захисник на ім'я Алексадр збив два "шахеди" поспіль за допомогою модернізованого ПЗРК "Голка". Про це повідомляє пресслужба Повітряного командування "Південь".

Так, увечері 22 грудня страшій стрілець одного із підрозділів повітряного командування "Південь" приземлив ворожі безпілотники. Воїн розповідає, що смертоносні цілі рухалися у темний час, летіли дуже швидко. Мобільна вогнева група виявила БПЛА за допомогою технічних засобів. А на приціл взяли завдяки тепловізорам.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Я направив "Голку", зробив накол, почекав п'ять секунд і натиснув "наздогін". Потрапив "пташці" біля самого хвоста. За таким же принципом майже відразу збив другого Shahed", – сказав Олександр.

Окремо Олександр розповідає про тепловізори. Збити ворожі цілі вночі стало можливим завдяки ним.

"Щоб люди розуміли цінність тепловізорів для нас, поясню: ми виявили ворожі Shahed за два кілометри. Уявляєте, як це далеко для темного часу? Ми виразно бачили їх на екрані. Тобто наша мобільна вогнева група мала час і можливість підготуватися і влучно вдарити по ним. Також наші друзі-винахідники зробили для тепловізора спеціальні кріплення. З їх допомогою маємо прямий нахил для прицілу. Не потрібно відкривати цілі, відразу видно все з тепловізора. Дякую, разом переможемо!", – розповів Олександр.

Два збиті "Shahed" поповнили колекцію трофеїв Олександра. Адже влітку стрілець уже приземляв ворожий БПЛА.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах