По мережі розганяють фейк про загиблого підлітка від дрона в Одесі: чому виникла плутанина

Через мережу розганяють фейк про загиблого підлітка від дрона в Одесі: чому виникла плутанина.

Через мережу розганяють фейк про загиблого підлітка від дрона в Одесі: чому виникла плутанина. Фото: cкріншот зі сторінки facebook.com/julia.himerik

Події
04 сiчня 14:33

У соціальній мережі Тік-Ток створили фейкове відео про вбитого у новорічну ніч російського дрона-камікадзе 15-річного хлопця в Одесі. Його створили шахраї, щоб зібрати гроші та передплатників на російський телеграм-канал. У ситуації розібралася одеська журналістка Юлія Хімерік.

Так, після атаки 1 січня в мережі з'явилися два некрологи і один з них, якраз про Олексія Маршака, виявився фейковим. У ньому йшлося про те, що хлопець загинув від ракетного удару, хоча новорічної ночі Одесу атакували дрони-камікадзе.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Новину, не перевіривши, підхопили багато ЗМІ та телеграм-канали.



Що трапилося насправді

Денис Мельник.Денис Мельник. Фото: facebook.com/swetlana.melnyk



Жертвою російських територистів справді став 15-річний підліток Денис Мельник, який проживає на селищі Котовського. Його вбили на очах у батьків. Інформацію про це підтвердила Світлана Мельник – директор Сьомого ліцею, де навчався хлопець. Загиблий займався танцями із самого дитинства.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах