У школах Одеської області працюватимуть поліцейські

У школах Одеської області працюватимуть поліцейські.

У школах Одеської області працюватимуть поліцейські. Фото: facebook.com/Департамент освіти та науки Одеської облдержадміністрації

Події
05 сiчня 09:05

На Одещині, за дорученням Президента України та рішенням Уряду, спільно з Управлінням поліції охорони, розпочали реалізацію масштабного проекту "Офіцер безпеки в ЗЗСО". Про це повідомляє Департамент освіти та науки Одеської облдержадміністрації.

Наразі проводиться обстеження закладів, напрацювали алгоритми спільної роботи поліцейських та адміністрації шкіл, організовано низку заходів щодо проведення рекрутингової кампанії щодо відбору кандидатів на посади поліцейських поліції охорони щодо забезпечення безпеки у навчальних закладах.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

До повноважень поліцейських входитиме: перепускний режим (до речі, у кожному освітньому закладі мають бути встановлені спецрамки та металошукачі), комунікація з екстреними службами, виклик поліції та особисте реагування на правопорушення, їх припинення, затримання правопорушників, як профілактичні бесіди з дітьми, навчальному закладі, а також на його території.

Конкурсний відбір буде проводитися як із числа чинних поліцейських, так і цивільних осіб, які пройдуть медичний огляд, поглиблене психофізіологічне дослідження та співбесіду. Потім для відібраних кандидатур організують спеціалізоване навчання, що включає теоретичну та практичну частину підготовки.

Поки триватиме набір та навчання, поліція підбере офіцерів освітнього середовища з числа діючих працівників та направить їх до шкіл з очковим форматом навчання та найбільшим учнівським контингентом. У нашій області таким чином вже визначено перші 150 ЗЗЗГ.

Для більш детальної інформації та питань, пов'язаних із рекрутингом зазначеної категорії осіб, можна звертатися до контактної особи УПО за телефонами: (048)740-81-26; (066) 633-29-95 (Дмитро Мотовиць), з питань пов'язаних із укладанням договорів на послуги охорони звертатися: (048) 740-81-07; (099) 421-00-59 (Євген Макаричів).

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах