В Одесі оголосили штормове попередження: буде завірюха та ожеледиця

В Одесі оголосили штормове попередження: буде завірюха та ожеледиця.

В Одесі оголосили штормове попередження: буде завірюха та ожеледиця. Фото: omr.gov.ua

Події
07 сiчня 15:15

Уночі та вдень 8 січня в Одесі та Одеській області очікуються істотні опади. У місті вночі буде дощ, а на півночі області – сніг.

Про це повідомили в Гідрометеорологічному центрі Чорного та Азовського морів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Удень і в місті, і в області буде ожеледиця, налипання мокрого снігу та хуртовина. Видимість під час опадів становитиме від 200 до 500 метрів. Пориви північно-східного вітру сягнуть 15–17 метрів за секунду.

Також видимість від 200 до 500 метрів через туман збережеться до кінця дня 7 січня.

У зв'язку з погіршенням погодних умов одеська мерія звертається до одеситів та гостей міста із проханням бути пильними, максимально обмежити переміщення та поїздки. Особливо це стосується літніх, дітей та вагітних жінок. Водіїв просять не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередач. Також і автомобілістам, і пішоходам варто обережно пересуватися під деревами, тому що через сильний поривчастий вітер і дощ можливе падіння гілок і кабелів.

Через шторм у Чорному морі посилюється мінна небезпека. Є висока ймовірність зриву морських мін з якорів, а також їх прибивання до берега та дрейфування вздовж узбережжя. Одеситам та гостям регіону вкотре нагадують, що небезпека перебування у пляжній зоні надто висока. У штормову погоду цілком ймовірним є неконтрольований підрив міни. У разі виявлення морської міни (мін) або предметів, схожих на них, у жодному разі їх не можна чіпати. Про небезпечні знахідки потрібно невідкладно повідомляти за номером "102".

За прогнозами синоптиків, температура вдень 8 січня в Одесі становитиме від +4 до +6°С, а до вечора знизиться до -5°С. В області температура вдень триматиметься в межах від +1°С до +6°С, проте надвечір також похолодає до -5°С. На півночі області і вдень, і вночі буде мороз, від -1°С до -6°С.

9 січня

Хмарно із проясненнями. Вдень без істотних опадів. Уночі ожеледиця, місцями хуртовина. Вітер дутиме з півночі зі швидкістю 15–20 метрів за секунду. Температура вночі становитиме від -8°С до -13°С, а вдень – від -3°С до -8°С.

10 січня

Хмарно із проясненнями. Без істотних опадів, ожеледиця. Швидкість північно-західного вітру становитиме 9–14 метрів за секунду, проте місцями його пориви сягнуть 15–17 метрів за секунду. Вночі похолодає до 8–13°С морозу, а вдень потеплішає до 1–6°С морозу.

11–12 січня

Невеликий сніг. Опадів не буде лише вночі 11 січня. Температура вночі 1–6°С морозу, вдень від -3°С до +2°С.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах