Вища рада правосуддя усунула від обов'язків одеського суддю

Вища рада правосуддя усунула від обов'язків одеського суддю.

Вища рада правосуддя усунула від обов'язків одеського суддю. Фото: odessa-life.od.ua

Події
10 сiчня 09:41

9 січня Вища рада правосуддя (ВСП) тимчасово усунула від виконання обов'язків суддю Приморського районного суду міста Одеси Іллю Лонського через підозру в отриманні хабара. Про це повідомляє Судова влада України.

Так, відповідне клопотання подав заступник Генерального прокурора Олександр Клименко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Причина в тому, що суддя Лонський 19 червня отримав 2 тисячі доларів США від військовослужбовця за сприяння справі. Угода грошей проходила через адвоката. Юрист мав підговорити військовослужбовця до надання неправомірної вигоди за ухвалення позитивного рішення у справі про адміністративне правопорушення іншому судді цього ж суду, отримати неправомірну вигоду та передати її частину зазначеному судді-спільнику.

Наразі юристу повідомили про підозру щодо частини третьої статті 15, частини третьої статті 369, частини другої статті 190 Кримінального кодексу України. У разі доказу провини йому загрожує до восьми років ув'язнення з конфіскацією майна. Слідство продовжується.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах