Суддю одного з райсудів Одеської області, який брав хабарі від "ухилянтів", заарештували

Суддю одного з райсудів Одеської області, який брав хабарі від "ухилянтів", заарештували.

Суддю одного з райсудів Одеської області, який брав хабарі від "ухилянтів", заарештували. Фото: facebook.com/nabu.gov.ua

Події
17 сiчня 08:14

16 січня 2024 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та застосував до судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду на Одещині, якого викрили на хабарі за ухвалення рішення, яке допомогло б уникнути мобілізації, запобіжного заходу утримання під вартою з альтернативою внесення застави. Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Термін дії запобіжного заходу – до 15 березня.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, що за версією слідства, суддя отримав 1500 доларів США за обіцянку ухвалити рішення про встановлення місця проживання неповнолітньої дитини з батьком, щоб батько дитини використав таке рішення, щоб уникнути мобілізації та як підставу для виїзду за кордон.

У ході досудового розслідування встановили факти винесення у 2022-2023 роках більш ніж 1000 рішень щодо зазначеної категорії справ у цьому суді. Крім того, з'ясувалося, що були випадки виїзду чоловіків за кордон без супроводу дитини, визначення місця проживання дитини на тимчасово окупованій території, підробка процесуальних документів від позивачів та втручання в систему автоматизованого розподілу судових справ.

На сьогоднішній день досудове розслідування продовжується, встановлюються інші особи, які можуть бути причетними.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах