Різала собаку лезом: на Одещині розшукали дівчинку-живодерку (оновлено)

Різала собаку лезом: на Одещині розшукали дівчинку-живодерку.

Різала собаку лезом: на Одещині розшукали дівчинку-живодерку. Фото ілюстративне: pexels.com

Події
27 сiчня 12:45

Поліцейські встановили особу та місцезнаходження неповнолітньої мешканки Одеської області, яка наносила псу поранення лезом та знімала свої дії на телефон. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеській області.

Ролик зі знущанням на собакою 26 січня опублікувала низка місцевих Telegram-каналів.

Відео: Telegram-канал "Труха Одеса"

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Правоохоронці з'ясували, що з власної тварини 12-річна дівчинка з Подільського району Одеської області знущалася два роки тому. Собака живий.

Відомості за цим фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною четвертою статті 299 ("Жорстоке поводження з тваринами, вчинене з метою створення зображень, творів, кіно-, відео-, аудіопродукції, або збут чи поширення зображень, творів, кіно-, відео -, аудіопродукції, що пропагують жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією тварини.

Із неповнолітньою працюють поліцейські.

Більш детальну інформацію нададуть пізніше. 

ОНОВЛЕНО: Потерпілого пса на прізвисько Бек вилучили у господарів і передали до притулку. На момент створення відео дівчинці було 12 років, тобто вона не досягла віку, з якого настає кримінальна відповідальність, тому правоохоронці клопотатимуть у суді про застосування до неї виховних методів.

Неповнолітня виховується у повній сім'ї, яка раніше не потрапляла у поле зору правоохоронців та характеризується за місцем проживання позитивно.

Відео: od.npu.gov.ua

Мати пояснила, що ніколи не помічала за дочкою жорстокості. Вони прихистили двох собак і доглядали їх. Сама дівчинка щодо вчинку сказала, що повторила дії, які побачила в Інтернеті.

У сім'ї вилучили обох собак і передали на обстеження ветеринару, а потім до притулку.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах