Які країни найбільше купують українські товари: статистика Одеської митниці

Які країни найбільше купують українські товари – статистика Одеської митниці.

Які країни найбільше купують українські товари – статистика Одеської митниці. Фото: volynnews.com

Події
20 лютого 12:21

Оприлюднили ТОП-10 країн, які у січні 2024 року найбільше купували українські товари з Одеської області. Про це повідомляє пресслужба Одеської митниці.

Торговими країнами-партнерами при експортних операціях у січні 2024 року стали понад 120 країн, хоча у січні минулого року їх було всього 100.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

40% всього експорту, оформленого у січні поточного року в Одеській митниці, припадає на Іспанію (16%), Китай (14%) та Туреччину (10%); по 8% – до Румунії та Єгипту; 5% – склали обсяги експорту до Італії; по 4% – до Болгарії та Нідерландів; по 3% – у США та Бельгію.

Які країни найбільше купують українські товари – статистика Одеської митниці.Які країни найбільше купують українські товари – статистика Одеської митниці. Фото: facebook.com/ODcustomsUA

Нагадаємо, що раніше Служба безпеки України викрила інспектора Одеської митниці Держмитслужби, який організував корупційну схему під час митного контролю. Так, працівник митниці систематично вимагав та отримував гроші від підприємців за безперешкодний імпорт та експорт товарів. Після хабара посадовець пропускав продукцію без проходження відповідної процедури та сплати митних платежів державі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах