В Одесі парочка розповсюджувала комуністичну символіку

В Одесі парочка розповсюджувала комуністичну символіку.

В Одесі парочка розповсюджувала комуністичну символіку. Фото: dp.ric.ua

Події
23 лютого 08:25

Одеські поліцейські викрили подружжя у поширенні символіки комуністичного тоталітарного режиму. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Так, слідчі встановили, що чоловік і жінка в одній із соціальних мереж поширювали пости із зображеннями символів комуністичної ідеології.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Поліцейські вилучили у них мобільні телефони із вищезазначеними публікаціями. Усі направили на мистецтвознавчу експертизу і експертними висновками було підтверджено, що в публікаціях є зображення символіки комуністичного тоталітарного режиму.

Фігурантам висунули звинувачення щодо першої статті 436-1 Кримінального кодексу України. Йдеться поширення символіки комуністичного тоталітарного режиму. Відповідно до її санкції, підозрюваним загрожує покарання у вигляді обмеження волі строком до п'яти років або позбавлення волі на той самий термін, з конфіскацією майна або без нього. Досудове розслідування завершили та обвинувальні акти направили до суду.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах