На Одещині з'явилися летальні випадки менінгіту

На Одещині з'явилися летальні випадки менінгіту.

На Одещині з'явилися летальні випадки менінгіту. Фото: freepik.com

Події
28 лютого 14:43

На початку 2024 року в Одеській області на менінгококову інфекцію захворіли троє людей – два випадки були летальними. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

За даними моніторингу в області спостерігається зростання захворюваності на менінгококову інфекцію.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, минулого року на Одещині було зареєстровано 13 випадків менінгококової інфекції, з них троє хворих – це діти віком до 17 років. Переважна більшість випадків зареєстрована в Одеському районі – 10 та Білгород-Дністровському – три.

Особливу тривогу спричинює реєстрація групових захворювань. Так, у Татарбунарській громаді на менінгіт захворіла ціла сім'я з трьох осіб.

Зазначимо, що у 2023 році п'ять мешканців регіону загинули від менінгіту – усі хворі звернулися за медичною допомогою невчасно.

Менінгококова інфекція – одна з найважчих гострих інфекційних захворювань із різними клінічними проявами локалізованих чи генералізованих форм інфекційного процесу.

Небезпека інфекції полягає в тому, що вона може мати дуже швидкий, блискавичний розвиток важких форм з високим ризиком смерті. У такому разі від різкого підвищення температури, висипань – аж до ураження головного мозку, цілого організму, сильної інтоксикації та загибелі хворого – може пройти лише доба.

Попередити розвиток хвороби можна своєчасним зверненням за допомогою у разі ознак ГРВІ, а також за допомогою профілактичних щеплень. Але вакцинація проти менінгіту не обов'язкова, а проводиться за власні кошти та бажання.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах