В Одесі зафіксували випадок смерті від грипу А

В Одесі зафіксували випадок смерті від грипу А.

В Одесі зафіксували випадок смерті від грипу А. Фото: vechirniy.kyiv.ua/Олексій Самсонов

Події
06 березня 08:13

У поточному епідсезоні зареєстрували перший летальний випадок від грипу у мешканки Одеси, 1958 року народження. Про це повідомили у пресслужбі Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

За даними лабораторних досліджень, у хворої виділено вірус грипу А (не субтипований).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Жінку госпіталізували до КНП №Міська клінічна інфекційна лікарня "ЗМР з високою температурою, кашлем та задухою. Вона мала багато хронічних супутніх захворювань, проти грипу не щеплена. Згодом її стан погіршився і, на жаль, хвора померла.

За інформацією Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі нижча від епідпорогу на 39,3% і перебуває на сезонному рівні для цієї пори року. За останній тиждень на ГРВІ та грип захворіли 3 207 одеситів, серед яких більшість діти.

Усього за минулий тиждень зареєстровано циркуляцію вірусів грипу А та В, а також аденовірус та Covid-19. Covid-19 за останній тиждень захворіли 32 одесити, з яких семеро дітей.




Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах