В Одесі шахрай на понад 3,6 мільйона гривень обдурив військових та їхніх рідних

В Одесі шахрай на понад 3,6 мільйона гривень обдурив військових та їхніх рідних.

В Одесі шахрай на понад 3,6 мільйона гривень обдурив військових та їхніх рідних. Фото: npu.gov.ua

Події
14 березня 21:34

В Одесі затримали чоловіка, який обдурив 32 одесити і таким чином нажився на понад 3,6 мільйона гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Національної поліції України.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Поліцейські встановили, що підозрюваний вводив в оману військовослужбовців та членів їхніх сімей, обіцяючи їм допомогти у прискоренні постановки на квартирний облік, виділенні безкоштовного соціального житла та додаткової грошової допомоги від держави на його облаштування.

Зловмисник розповідав, що має зв'язки з "необхідними людьми" в органах влади, спеціально призначав клієнтам зустрічі у приміщенні однієї з державних установ, брав у них копії документів і ходив із цими паперами по службових кабінетах, вдаючи, що вирішує питання.

До постраждалих фігурант повертався з "доброю звісткою" про те, що їх поставлять на квартирний облік на пільгових умовах і вони зможуть першими отримати безкоштовне соціальне житло, проте для цього потрібно заплатити певну суму. Люди або передавали гроші шахраю в руки, або перераховували кошти на його банківську картку. Суми становили від двох до шести тисяч доларів. Отримавши гроші, підозрюваний переставав виходити на зв'язок.

Не дочекавшись обіцяного, ошукані громадяни звернулися до поліції. У ході досудового розслідування поліцейські зібрали достатньо доказів, які підтверджують причетність фігуранта до протиправної діяльності.

Порушнику повідомили про підозру за частинами першою, другою та третьою статті 190 Кримінального Кодексу України ("Заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, яке завдало значних збитків потерпілому, зокрема, вчинене повторно і у великих розмірах"). Фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах