Уночі РФ атакувала Одещину дронами-камікадзе: подробиці

Уночі РФ атакувала Одещину дронами-камікадзе: подробиці.

Уночі РФ атакувала Одещину дронами-камікадзе: подробиці. Фото ілюстративне: rbc.ua

Події
30 березня 08:40

Уночі 30 березня російські окупанти атакували Україну 12 ударними дронами типу Shahed-136/131. У межах Одеської, Херсонської, Дніпропетровської та Полтавської областей вдалося знищити дев'ять ворожих безпілотників.

Про це повідомили у пресслужбі Повітряних Сил ЗС України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За даними Сил оборони півдня України, в небі над південними областями знищили сім БпЛА: два – в Одеській області, один – на Херсонщині, чотири – на Дніпропетровщині. Бойова робота тривала понад три години. Дрони маневрували, намагаючись як викривати, так і обходити засоби ППО. Під прицілом укотре опинилася енергетична інфраструктура. Влучань немає. У Дніпропетровській області від падіння уламків забитого безпілотника на території елеватора спалахнула пожежа, однак її оперативно ліквідували.

Зазначимо, що в Одеській області тривога в ніч проти 30 березня тривала з 02:03 до 03:16. Військові попереджали про рух ударних БпЛА в напрямку Татарбунарського й Білгород-Дністровського районів та Одеси.

Нагадаємо, напередодні ворог атакував Одесу двома керованими авіаційними ракетами Х-59. Внаслідок падіння уламків постраждали п'ятеро людей, зокрема 15-річний підліток.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах