Одесу накрила хмара африканського пилу

Одесу накрила хмара африканської пилюки.

Одесу накрила хмара африканської пилюки. Фото ілюстративне: AP Photo/Mark Schiefelbein

Події
01 квiтня 13:46

У понеділок, 1 квітня, Одесу вже накрила хмара африканської пилюки, але пік цього процесу вже пройшов. Наразі норму перевищено всього вдвічі. Про це повідомив ректор Одеського екологічного університету Сергій Степаненко.

Так, хвиля тепла із західного Середземномор'я, яка принесла нам аномально високі температури повітря в останні дні, захопила ще пилюку із Сахари.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сьогодні вранці прилади метеостанції Одеського гідромету зареєстрували перевищення специфічних показників – за норми 500 мікрочастинок в одному кубічному метрі повітря, сьогодні вранці було 7,5 тисячі. Таким чином норма була перевищена у 15 разів.

Вчені радять не відчиняти вікна, щоб пил не проникав у будинки.

Нагадаємо, що одеське повітря визнали одне з найчистіших в Україні за якістю. Дослідники підрахували кількість твердих частинок PM 2.5, що містяться у повітрі. Вони виникають у результаті промислових виробництв, вироблення електроенергії, автомобільних вихлопів та інших факторів. Є й природні джерела викидів, наприклад, лісові пожежі та піщані бурі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах