В Одесі на медиків "швидкої" напав пацієнт (відео)

В Одесі на медиків "швидкої" напав пацієнт.

В Одесі на медиків "швидкої" напав пацієнт. На фото скріншот відео

Події
04 квiтня 13:13

В Одесі, прибувши на виклик до потерпілого, який був непритомний, медики швидкої допомоги, а потім зіткнулися з агресивним чоловіком, який, прийшовши до тями, почав кидатися на бригаду, а на іншому виклику взагалі погрожували гранатою. Про це повідомляє Центр екстреної медичної допомоги та медицини Катастроф Одеської області.

Через недосконалий український закон такі випадки залишаються безкарними, і працівники центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на кожному виклику потенційно наражають себе на небезпеку нападу, побиття або агресивної поведінки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Водночас, Комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації розробив законопроект № 10221 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо захисту медичних працівників, працівників системи екстреної медичної допомоги та аптечних закладів, фахівців з реабілітації, рятувальників від протиправного зазіхання на життя та здоров'я у виконанні службових обов'язків".

Медики вимагають від Верховної Ради якнайшвидшого ухвалення цього закону.

"Віримо, що прийняття документу та широке інформування громадськості про наслідки нападу на працівників екстреної служби під час виконання ними службових обов'язків зможе скоротити кількість таких протиправних дій, захистити медиків та зробити нашу роботу безпечнішою.

Якщо люди знатимуть, що напад на медика прирівняний до нападу на поліцейського, і це невідворотно призведе до кримінальної відповідальності, потенційні нападники прагнутимуть уникати конфліктів", – йдеться у повідомленні служби.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах