В Одеській кіностудії знімають фільм про Довженка

В Одеській кіностудії знімають фільм про Довженка.

В Одеській кіностудії знімають фільм про Довженка. Фото: facebook.com/odesafilmstudio

Події
05 квiтня 13:31

На Одеській кіностудії розпочинається зйомка фільму "Режисер" про Олександра Довженка, який обіцяє стати одним із наймасштабніших кінопроектів в Україні. Про це повідомляє Одеська кіностудія.

"Кінолента розповідатиме про Одесу у 1926 році. Це місто, яке оговталося від Першої Світової та Громадянської воєн, що живе та процвітає: НЕП, джаз, бокс, література, надзвичайна кухня та море... Епоха романтиків, письменників та молодого кіно. Кіно – це пристрасть одеситів.Наш фільм розповідає про те, як карикатурист і літератор-початківець Саша Довженко робить перші кроки в кіно, як він стає професійним режисером.Відомо, що всього за три роки роботи на Одеській кінофабриці (1926-1929рр) Довженко отримав всесвітню відомість і став кінокласиком (його фільми належить до 12 найкращих фільмів усіх часів та народів)", – сказано у повідомленні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Цього року виповнюється 130 років від дня народження Олександра Довженка.

У фільмі будуть висвітлені історичні постаті Юрія Яновського, Амвросія Бучми, Павла Нечеси, Іди Пензо, Якова Лівшиця, Юрія Тютюнника, Петра Чардініна, Мухсін Ертугрул Бея, Миколу Козловського та багатьох інших.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах