З порту Одеської області вийшло найбільше від початку повномасштабної війни судно

З порту Одеської області вийшло найбільше від початку повномасштабної війни судно.

З порту Одеської області вийшло найбільше від початку повномасштабної війни судно. Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

Події
06 квiтня 18:30

З порту Південний вийшло судно CAPTAIN LEONIDAS під прапором Панами. Цей балкер став найбільшим судном серед усіх, що заходили в українські порти після початку повномасштабного вторгнення.

Про це у суботу, 6 квітня, повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

CAPTAIN LEONIDAS завдовжки 300 метрів, а завширшки – 50 метрів. Його девайт складає понад 203 тисячі тонн. Судно експортувало з порту Південний рекордні 195,7 тисячі тонн.

Судно CAPTAIN LEONIDAS.Судно CAPTAIN LEONIDAS. Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

Загалом станом на 6 квітня Українським морським коридором з серпня 2023 року експортували 36 мільйонів тонн вантажів. Це вище за показники Зернової ініціативи за рік існування. Українським коридором пройшло вже 1 286 суден, які доставили 25 мільйонів тонн агропродукції до країн Азії, Африки та Європи.

Наразі на підхід до портів Одеса, Чорноморськ та Південний очікують 135 судна, які мають експортувати чотири мільйони тонн вантажів.

"Команда Міністерства докладає багато зусиль для забезпечення стабільного руху експорту морським транспортом і виходу на показники до 2022 року. Український коридор є ефективним логістичним шляхом, ритмічна робота якого – результат спільних зусиль держави, Об’єднаних Сил Оборони та всієї морської інфраструктурної команди", – зазначив Кубраков.

Нагадаємо, останнє судно в рамках "Зернової ініціативи" вийшло з Одеського порту 16 липня 2023 року. У серпні Україна повідомила про запуск тимчасового гуманітарного коридору, призначеного для обходу російської блокади, зокрема, для евакуації кораблів, які перебували в портах Великої Одеси в момент повномасштабного вторгнення РФ. Перше після припинення "Зернової угоди" судно – контейнеровоз Joseph Schulte під прапором Гонконгу – вийшло з порту Одеса 16 серпня 2024 року.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах