Поблизу Одеси затримали соратницю Шарія

Поблизу Одеси затримали соратницю Шарія.

Поблизу Одеси затримали соратницю Шарія. Фото: t.me/SSU_Odesa

Події
09 квiтня 15:03

Поблизу Одеси затримали соратницю Шарія, яка за допомогою ворожих ІПСО намагалася зірвати мобілізацію в Україні. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Служба безпеки запобігла новим спробам агресора розхитати суспільно-політичну обстановку в прифронтових районах на півдні України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Колаборантка розповсюджувала фейки про Сили оборони та вихваляла Путіна в соцмережах. Зловмисниця переховувалась біля обласного центру як переселенка з Миколаєва.

За наявними даними, затримана входила до "активу" забороненої "партії Шарія" і співпрацювала з російською розвідкою.

За вказівкою ворога, вона адмініструвала телеграм-канал, у якому дискредитувала заклик на військову службу до ЗСУ та закликала українців ухилятися від мобілізації.

Також фігурантка популяризувала кремлівський режим та окупаційні угруповання Росії, які воюють проти нашої держави.

За даними слідства, колаборантка підтримувала зв'язок із окупантами через своїх батька та брата. Вони ще до початку повномасштабного вторгнення Росії виїхали до Росії, а після захоплення лівобережжя Херсонщини добровільно приєдналися до місцевого "філії" окупаційного МВС Росії.

Встановлено, що перед публікацією деструктивного контенту фігурантка пов'язувала його із представником російської спецслужби.

Також колаборантка отримувала від нього список актуальних тем, які мала "підсвічувати" через підконтрольний інформресурс.

За співпрацю з окупантами жінка отримувала від них гонорар.

Під час обшуку у затриманої вилучено мобільний телефон та комп'ютерну техніку, які вона використовувала у вибуховій діяльності на користь агресора.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

▪️⁠ ⁠частина шоста статті 111-1 (колабораційна діяльність);
▪️⁠ частина перша статті 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань у особливий період).

Нині вона перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років ув'язнення.

Поблизу Одеси затримали соратницю Шарію.Поблизу Одеси затримали соратницю Шарію. Фото: t.me/SSU_Odesa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах